Fransk æbletærte
Æbletærte på Franske manér, som kan piftes op med lidt æblebrændevin.
Æbletærten smager godt både lun og kold.
Bund:
250 gram mel
175 gram smør
1 tsk. sukker
1½ æggeblomme
Lidt vand
Fyld:
æblemos
2-3 æbler
Abrikossyltetøj
Sådan laver du Fransk Æbletærte:
- Bland alle ingredienser sammen til en dej og stil den et koldt sted i et par timer.
- Dejen rulles tyndt ud og trykkes ned i en smurt tærteform. (dejen skal gå helt til kanten)
- Sær overskydende dej af.
- Prik tærtebunden med en gaffel eller strikkepind.
- Bunden smøres med et lag æblemos.
- Oven på mosen arrangeres æblerne i en taglagt spiral.
- Æbletærten bages i ca. 25 minutter på 200 grader.
- Når tærten er taget ud af ovnen fordeles abrikossyltetøjet i et tyndt lag.
For at opnå en lækker smag kan man stænke tærten med lidt calvados (æblebrændevin)
Serveres med flødeskum eller creme fraiche
TIP! For at gøre det ekstra spændende kan du flamber tærten med en skefuld calvados eller tilsætte lidt sukker og calvados til flødeskummet.
Skriv et svar